Sidor

tisdag 20 juli 2010

Recept

Marita, klart jag ska dela med mig av ett gott recept.
Så här kommer det:

Lägg en brietårta på en bit folie, i en ugnsform.
Fyll tårtans överdel med massor av delade körsbärstomater, hackad färsk basilika, hackad vitlök, salt, peppar och en gnutta socker. Stäng in tårtan i folien och ställ in formen i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
Servera den varma tårtan med bröd och en sallad.

Hoppas att det ska smaka. Berätta gärna vad ni tyckte, hemma hos oss blev den i alla fall uppskattad.

söndag 11 juli 2010

En god middag


Även i går hade vi en mysig middag på uteplatsen. Vi testade en ny rätt; brietårta i ugn....mmmm...den var verkligen god, och ett plus var enkelheten i den goda rätten.

Har ni inte testat varm brieost med tomater, basilika, vitlök, salt och peppar......ja, då rekommenderar jag er att testa.


Bild lånad från hemmetsjournal

fredag 9 juli 2010

FREDAG, åååå...det ska vi fira!


I kväll ska jag och min älskade man fira att det är fredag, veckans bästa dag och det ska vi göra genom att äta en mysmiddag.

Vi ska äta grillade pilgrimsmusslor med ananas och koriander, hur gott låter inte det??? Mmmmm...jag älskar pilgrimsmusslor, det saftar sig i munnen när jag tänker på det.


Kvällens middag ska vi avnjuta på uteplatsen i sommarsolens värme, där kan man verkligen njuta av sommaren.


Önskar er alla en härlig fredag kväll. / Jen
Bild är lånad från tasteline

måndag 5 juli 2010

En ljuvlig blomma

I helgen hade vi besök av ett par vänner. Med sig hade de en ljuvlig chokladblomma och god njutbar choklad. Hade aldrig tidigare sett eller hört om en blomma som heter chokladblomma, och doftar just choklad. Den är i alla fall jätte ljuvlig, och jag önskar så att jag kan fixa så att den ska trivas hemma hos oss.
Våra vänner berättade att de brukade ha chokladblommor, som det växte riktig ätbar choklad på, vilket deras barn var mycket nöja över. En mysig ide som jag tror jag ska "apa efter", för det tror jag min prins och prinsessor skulle gilla. Tänk tanken att gå och plocka chokladbitar i trädgården under sommarlovet, vem skulle inte gilla det?