Sidor

tisdag 28 september 2010

Imse vimse spindel....

klättrar ned för trån.... barnsånger som spelas om och om igen här hemma. Prinsessorna E älskar att dansa till musiken vi spelar. När lilla E inte dansar sätter hon sig på gunghästen och gungar i kapp med musiken, det ser riktigt härligt ut och hon ser så stolt ut.

Hoppas att ni får en mysig tisdagkväll!

Ps. Snälla kan ni inte skriva någon liten kommentar ni som tittar in, det vore så kul, nu i höstrusket. Ds.

lördag 18 september 2010

Dagen blir inte alltid som man tänkt sig....

Ja, i går var den härliga dagen här igen, det var ingen vanlig fredag, den var fylld med en massa trötthet och inte alls så rolig som jag önskat, men trots det slutades dagen på ett mycket mysigt sätt. Hade bjudit över två vänner på lite mat. Jag bjöd på carpaccio, salami, kex och ost och till det drack vi rött vin. Inte nog med all denna mat hade Jess med en underbar citronpaj som vi avslutade kvällen med. Tiden gick verkligen fort och när jag senare kröp ner i min säng somnade jag glad och nöjd. Fredagen blev en bra dag trots att den inte blev precis som jag tänkt.

onsdag 15 september 2010

Tänkvärt

Har precis kommit hem efter att ha varit och lyssnat på Jonas Helgessons föreläsning:


"Ett CP-bra liv!" Många tänkvärda saker sa han under kvällen. Men det stora som kom fram:

  • Det gäller att leva MITT liv NU, lev inte andras liv och sitt heller inte på "bänken" och vänta, ta för mig nu.

  • LÄGG energi på MIG själv, fastna inte i fördomar utan använd energin på ett bra sätt.

  • Fokusera på POSITIVA egenskaper och kvalitéer som jag har, fokusera inte på det jag inte kan utan det som jag verkligen kan.

.



Ni som har chansen att lyssna på Jonas, tycker jag ska göra det. Jag tänker att hans ord kan vara en hjälp på vägen i livet.

tisdag 14 september 2010

En dag då jag ger mig tid att bara rå om mig själv

När klockan ringde sju i morse, klädde jag på mig, tog med min packade väska och for till badhuset. Där njöt jag av tystnaden och tiden att bara få rå om mig själv. Jag simmade, bastade och gjorde inpackning i håret. När jag gick ut till bilen för att åka hem igen kände jag mig så nöjd, och nästan lite lättare i kroppen, måendet var på topp. Detta är verkligen något jag vill göra fler gånger, och det är verkligen en lyxstund för en små barnsmamma.
När jag kom hem hade min man köpt mig en vacker höstbukett och ett mysigt nummer av vackre hem. Kvällens middag var också fixad så att jag senare i kväll bara kan ställa in formen i ugnen och vips är middagen klar. Helt perfekt för att fortsätta denna dag i "rå om mig själv dagen". UNDERBART!

lördag 11 september 2010

......nära....

......till fredag, hade jag tänkt skriva, men fredagen, veckans bästa dag gick så fort att jag inte hann med, och vips var det lördag, som också är en bra dag men inte alls så bra som fredagen.
I går var i alla fall en mysig dag. Först fixade jag i prinsens rum, och han blev så lycklig över förvandlingen som skett när han kom hem från skolan. Det kändes så bra! Sedan på eftermiddagen ringde min goa vän Gabriella och frågade om hon fick komma över en stund. Vi drack te och pratade på...riktigt mysigt. Fredagen avslutades med att jag och min man hade mysmiddag. Vi åt oxfilecarpaccio....mmmm mycket gott.

Ha en mysig lördag!

torsdag 9 september 2010

Hi hi hi......

.....nu är det nära......

Sov Gott Kram Jen

fredag 3 september 2010

Oj vad fort den här dagen har gått, klockan är redan 19, och prinsessorna ska snart krypa till kojs.....och det är då när de små sover då den riktiga Fredagen börjar, den med stort F.

Min älskling och jag ska då duka upp kvällens middag, som i kväll består av ost, kex, salami och rött vin....mmmmm det ska bli så gott.

Kan verkligen rekommendera osten Tallegio och rödvinet Castello De Molina, dessa två passar så bra tillsammans.



Hoppas att ni får en mysig kväll. Kram Jen




Bild lånad från göteborgskex

FREDAG....

.....veckans bästa dag....underbart.
Åååå...den här dagen börjar verkligen bra, inge tjafs med prinsen på morgonen innan han ska gå i väg till skolan, det känns mycket bra. Morgonen flyter liksom på i ett lugnt och behagligt tempo, ingen stress. Sedan när jag loggar in på bloggen blir jag så glaaaaaad när jag ser att jag fått en kommentar från Bella min fina vän. DU gör mig så glad!

Önskar Bella och alla er andra en fin fredag.

torsdag 2 september 2010

Prinsen och jag

Har haft en mysig kväll på stan med prinsen. I bland är det skönt att bara vara prinsen och jag och inga prinsessor som kallar på uppmärksamhet. Det blir liksom lite lugnare då.
Vi hade lite shopping för oss först och sedan avslutade vi med att gå på restaurang.
Det märks på många sätt att min lilla prins börjar bli stor nu, han har så mycket att prata om och det finns så många frågor om livet i hans huvud. Efter restaurangbesöket promenerade vi hemåt i den lite kyliga höst torsdagskvällen, nöjda båda två. Nu sover han gott i sin säng och jag ligger här och myser med alla vackra bloggar som bara måste besökas.

Sov snart gott Kram Jen

onsdag 1 september 2010

Njuter

Ååååå...vilket härligt väder det är i dag. Har precis varit iväg och lämnat vår stora prinsessa på förskolan. Hon är där 4 timmar 3 dagar i veckan. Hon är nöjd och oftast glad, och under dess timmar njuter jag av egen tid tillsammans med vår andra lilla prinsessa.
Idag tror jag att jag ska packa ned lillprinsessan i vagnen och bege mig ut på en promenad....solen måste vi ta vara på nu när den tittat fram.
Så hejsvejs och njut av dagen!